my rose

över mitt huvud
du kysser mina känslor
fasthäftande nålar har fångat mig
verb, att släppa
har somnat


över mitt huvud



dag 7 av 3

på natten slår mitt hjärta som en klocka
som rytmen till en taktlös och tondöv fågel
att skaka av sig värme
få ny luft, nya vingar


nu är du vaken igen
jag vill alltid se dig bära dessa unga ögonlock
vind och grus, vår och höst
alla de andra är förbi, iväg, bortom allt


visslande munnar uppväxta i italien
påklädda i nöjda kragar
jag har glömt dig nu
du missade ditt flyg



Något jag bär på

Hej.
Söndagens timmar tickar, och mitt huvud gjorde ont, inte längre. Jag låter musikens ådror kittla mina öron och mammas banankaka har jag precis smakat, den var god. De senaste dagarna har varit speciella, mycket speciella.
Och igår var nog en mest mysiga natten jag varit med om på länge. 

Julen har passerat. Känns inte obra, det känns bra. Min jul har varit glittrande av kärlek och jag har skrattat mycket, vilket gjort mig till en mer strålande människa, och lyckats växa. Julklappar fick jag också, massa roligt.
Ett av dessa halsband fick jag i julklapp, gissa vilket utav dem?



//Lo

tell me i'm beautiful

utgång. sen utgång. mycket sen utgång. collage!
puss
//Lo


Kan väll inte finnas enklare rubrik, för dagen?

Nu är det Jul! På riktigt, inte på töntlåtsas.
Jag ska snart iväg till Sigtuna och fira julen hos farfar, med familjen och kusinerna. Fantastiskt mysigt ska det bli. Tycker det är så underbart att alla i familjen samlas vid jul, egentligen ända gången då alla är med. Annars är de ju lätt att någon annan eller en själv har något annat för sig. Jul är kärlek och frid.
Vi sitter i bilen om 50 minuter, nu måste jag bestämma vad jag ska ha på mig.



GODJUL! och massor av kärlek från mig
//Lo

Vill gå på disco

Vad säger ni, vilken look passar mig bäst såhär års?
Porr eller socker?





Jag önskar mig en stege i julklapp

Nu är jag hemma. Jag är färdig med alla klappar. Känns väldigt bra. Jag har dessutom hittat nyårsdressen till ett bra pris, är rätt så snygg i den också, det är alltid ett plus.

Fick jag önska mig vad som helst nu.. så skulle jag önska mig en kyss, en helkväll med någon som älskar mig för den jag är och ser att jag gör mitt bästa.
Tack för mig idag. Här har ni fin musik att njuta "dagen innan dagen" av.



//Lo

GOD JUUUUL

Nu ska jag, pappa och lillebror till vällingby!!!
Hejdååååååååå
//Lo

21 22 23 24

Godmorgon. Idag är Stockholm täckt av vitt marshmallowstäcke och himlen är grå. Jag skulle gått upp för en och en halvtimma sen, men det gick ju inte så bra. Kommer inte ens ihåg att jag stängde av väckaklockan, det är frustrerande.
Jag kunde ha varit på gymmet nu, glad och strålande över att jag skulle göra ett bra jobb. Menmen. Ska checka ifall dem har ett senare pass jag kan gå på. Varit så pepp med träningen denna vecka men allt har bara skitit sig hela tiden, något som kommit i vägen eller att jag försovit mig. Inte bra louise, skärpning.

Nu kokar äggen i fullt ös.
//Lo

9 miljoner människor förvandlas till fästingar

Trött/fin dag. Mötte Alice i stan ju. Underbart att få träffa henne. Eftersom vi jämt är med varandra så blir de konstigt när vi inte ses på såhär länge. 8 dagar. Mitt turnummer, så de kanske betyder något ändå? Något bra.

Jag träffade också Liisa, vi åt lunch och hann snacka lite innan jag blev konstigt trött och ville åka hem. Egentligen inte så konstigt iochmed att jag varit på stan tre dagar i rad. Men vi bestämde att vi ska ses en annan dag, ta en fika och hinna prata utan gäspningar som avbryter.



Nu tänkte jag läsa. Sen sova i tid!
Ska på spinningpasset imorgon som börjar kl 11:00. Om jag lägger mig om en halvtimme så hinner jag sova nio timmar, nice nog.
Godnatt
//Lo


Albert King, Abba, Michael Ball, George Michael

I detta vackra väder mår jag fantastiskt bra och lyssnar på julmusik! Jag ska in mot staden alldeles strax för att möta Alice. Hon har inte köpt en ända julklapp. Det blir kul, tredje dagen irad på stan i jakt efter julklappar. Jag har bara två kvar, till lille och storebror.

Vad köper man till en 14, snart 15-åring?


//Lo

fan, jag missade fjärde advent!


Godnatt
Ska lesa nu
//Lo

Last Christmas!

George Michael kväll
Theodors önskan är uppfylld

Jag sitter här och nynnar glatt till musiken. Min vackra bror har jag vid min sida. Alice är hemma. Och jag inser att jag påverkas så mycket av vad som händer mig, humörmässigt. Nyss var allt pest, nu är allt som när man var barn. Problemfritt.



Fredagen den 15 Januari kl 06:15 sitter jag på tåget mot Oslo. Det gör mig också himla glad. Något att längta till, något att se fram emot, det är viktigt för mig. Man kan väll inte önska sig något annat än att se en ljus tid framför sig, nice nog.

Julhandlandet är snart över. Ska bli skönt att känna sig färdig, de sker inom kort. Få tid att bara lyssna lugnt på den julmusik man vill höra och andas in vinterkyla och le.

Måndagkväll. Tack för mig
//Lo

godnatt på riktigt 03:09


godnatt 02:51

i vågrät ställning känns allt bra
du tittar på mig med andra ögon
ljusen lyser starkare om vi är nära

!

mycket fin scen
(skit i namnet på klippet)



Julpuss & Julkram

Förslagen på musik:
- Westlife
- Bruce Springsteen
- Alexi Murdoch
- George Michael
- Tarzanlåtar
- Mötley Crüe


BRA! Jag uppskattar att ni faktiskt har skrivit de ni vill att jag ska lyssna på, och fortsätt bara, det är jätteroligt. Eftersom de varit så framochtillbaka med jobb så är jag hemma rätt mycket, behöver lite sysselsättning. Lite lek över de hela. Aldrig fel att leka, kan fan ingen tycka.


//Lo

Stjärnfall

Här får ni en liten samling bilder från de senaste dagarna. Som sagt, skönt att bilder kan visa de som hänt utan att man behöver förklara med ord. här har ni.
Jag är så trött, prutt.




















Godnatt
//Lo

Över vita gator, som snön har kysst

Men åååååååååå!
Vilhelms flyg är inställt pga. att Bromma Flygplats är avstängd. Jag som verkligen såg fram emot att träffa honom, o vi som skulle käka lunch o hela faderullan. Jaja. Vi ska försöka ses på söndag istället, då han är i Stockholm igen, får se hur de går då.

Jag har klippt mig förövrigt.

¨
Nu ska jag ut i snöstormen!
//Lo

0,25 mg

Efter tolv. Natt. En ny dag. Tidig morgon. Nya chanser. Ny luft.

Imorgon är de full rulle
14:00 - Möta Vilhelm på Centralen som anländer med flygbussarna. Äta lunch och prommenera!
17:13 - Möta David. Hitta på något!
19:40 - Möta Simona och Fredrik på St:eriksplan för att se Kulturamas Julshow!

Godnatt. Jag ska läsa nu
//Lo


ja, jag väntar...

Ok, så farligt kan de väll inte vara att skriva en artist eller en genre?
Kom igen, få mig på glatt humör nu!

1 2 3 4 Jag är en partymyra

Inget jobb idag heller. Har hoppats, både igår och idag. Jag får nöja mig med måndagen jag fick med underbara barn på ett dagis i Ulvsunda. Finns ju faktiskt värre saker, som tillexempel: Att inte hitta randiga strumpor? eller vad säger du Johanna? Nu ler jag.

Idag ska jag och Philip till de centrala Stockholm och handla julklappar. Iallfall Philip, han har ju pengar, inte jag. Jag har spärrat mitt kort och beställt nytt, som kommer hemskickat om 4-5 vardagar, vilket betyder att jag kommer få de på måndag, lite smått panik över de faktiskt. Som sagt, finns värre saker.

Tänkte be er om en tjänst. Jag vet nog allt att jag har ca. 30 pers som besöker min blogg dagligen, känn dig träffad. Och nu vill jag faktiskt att ni kommenterar!
Jag har ju börjat ha musiktema-dagar. Jag vill att ni kommer med förslag om teman som jag ska följa, skriv gärna datum också så blir de ännu roligare. Det kan vara en viss gengre, en artist, ett band.. ni förstår. Kör bara.


//Lo

Tvåhundratusen

Spinning 18.30, då kör vi
//Lo

Pärlor åt svin



Den svenska ljuva musiken smörjer mina öron idag. Tema-dagar har jag börjat med, musik-teman. Idag, som sagt, Svensk musik. Igår, Norah Jones.

Mitt bankkort är borta. Lisa Nilsson sjunger. Jag ska träffa Vilhelm på torsdag. Alice har åkt ifrån Stockholm. Jag vill träna ikväll. Personal-Julfest på fredag. Min kamera är sönder. Imorgon ska jag handla julklappar (utan pengar). Nu sjunger Daniel Lindström.

Vilket sjukt väder! Vågar man ens gå utanför dörren? Snöstorm, kallt och vitt. Väldigt fint att titta på iochförsig. Jag ska nog ta och fixa mig en kopp te. Passar bra i detta moWd.

//Lo

I would die in ecstasy

Norah Jones musik är den musiken som får äran att spelas i mina öron denna kväll. Det är måndag. Jag är som en stilla bäck.

Julshower är över och jullovet har startat för både för mig och mina elever. Härlig känsla, men av någon anledning saknar jag dem redan. Även fast jag har tyckt att dem varit de värsta jag vet vid vissa tillfällen, förlåt men sanningen är sann. Jag skulle vilja skrika ut alla deras namn för hela världen, så alla vet att jag tänker på dem.
Det är likadant med ditt namn, jag tänker på dig.

Frågor och musik snurrar i mitt huvud förtillfället. Jag vet varken in eller ut, ja eller nej. Jag vill inte veta, jag är inte redo för ett ärligt svar som är klarare än någonsin från mig själv. Jag låter de snurra ett tag till, de lugnar sig.


//Lo


Akta levern

Söndag. Jag är trött, jag är tung och gråtfärdig. Jag är ett barn just nu, men som tappat sin fantasi. Sova skulle vara fint.

Alice födelsedag var igår, undra hur många gånger jag sagt de nu. Det var trevligt.

Idag har mina kids uppträtt och varit superduktiga! Jag är så stolt, och dem är fantastiska. Jag älskar att jag är så skitso just nu. Men, iallafall. Jag har burit min kropp som levt på 5 timmars sömn och kidsen har gett mig så mycket energi att den dipp jag har just nu är något jag aldrig upplevt.
Nu ska jag äta middag och sen ska jag sova, jag ska försöka med min fantasilösa hjärna låtsas att jag är törnrosa. Kommer du och kysser mig då?


//Lo

Alice Gillgren Rydé, 901212, född 18:09 en Onsdag

Pappa, mamma, lillebror och jag var förbi Vällingby Centrum en sväng idag. Lillebror skulle på synundersökning. Under tiden passade jag och pappa på att leka lite. Här ser ni.

Idag fyller ALICE år, det blir kalas!




//Lo

Världen kan också vara underbar



Snygg Snyggare Louise

Nu ska jag till staden och handla present till en mycket speciell person som fyller år på lördag. Jag ska möta upp Freddy i T-centralen kl 12:10 och så börjar jakten.
Jag ska också kika förbi Åhléns där Johanna jobbar, på Roberts Choklad. Krama om henne, jätte länge.

Snakkes!
//Lo

J.J

Alice jag älskar dig obegripligt mycket
Nu åker jag hem till dig
21:50 står jag utanför din dörr



13:39


Jag ska snart iväg och repa med mina kids inför Julshowen som äger rum i helgen. Satt hela dagen igår och ringde runt till föräldrar, både till mobil och hem. Iochmed informationen med så kort varsel, blev några lite smått irriterade, speciellt dem som inte kunde komma, fast då är det väll inte mig det är fel på? Inte jag som bestämt att deras kid har luciatåg i skolan?
Tips till er som planerat att jobba med en grupp barn, i dans, teater whatevaH: Tänk på att inte ta emot skit, för föräldrar kan vara förjävliga rent ut sagt, klagar och har jämt miljoner frågor dem MÅSTE ha svar på.. fantastiskt.

Fick precis mail om lärar-julfest. Ska bli skoj.
Nu ska jag äta lunch, soppa.
Pussss
//Lo

åååååååÅ hej!

Tänkte bara slänga ur mig lite nyttiga alternativ till snacks som finns i vår underbara värld istället för chips, mjölkchoklad etc. (ni fattar nog grejen)

Så vi börjar med:
- Naturella nötter (cashewnöt, mandel, hasselnöt, paranöt, walnöt)
- Fikon, dadlar
- 70% Chocklad, ju högre procent - ju bättre för kroppen (nu snackar vi inte alkohol)
- Kyssar ?
- Granatäpple m. en klick turkisk yogurt (ASgott)
- Banan med kakao på, in i frysen en timme!
- Fruktsallad? Såklart
Popcorn, utan extra salt och smör


//Lo

Någon som vill ut i världen med mig?

Tisdag är namnet på denna dag. Vem kom på de?

Min tisdag har hittils bestått av klassisk musik, gröt, miljontals telefonsamtal, knäckebröd, msn, en apelsin och mörker. Det är ju helt kolsvart redan vid 2 tiden, de är galenskap vi pratar om. Lägg de på minnet.

Jag föredrar sol. Ljus, vatten, frukt och inga problem. Jag kan ju bara snacka för mig själv men jag kan tänka mig att det är just detta vi alla drömmer om. Att få uppleva värmen fler gånger än 2 månader av 12. Kanske någon önskar sig 12, någon önskar sig 5. Bra julklappstips förövrigt, eller hur.
Jag önskar mig i julklapp.. converse, underkläder (vilket egentligen är omöjligt, de vet alla) och så önskar jag mig en plånbok.



Till något helt annat.
Jag tror mina känslor som funnits inom mig, så starkt, har försvunnit. Jag känner ingenting, reagerar inte alls. Frustrerande. Jag tror verkligen på allt snack om psyket och att de mesta faktiskt sitter i hjärnan. Vill man något, kan man faktiskt klara av de. Intalar man sig själv att vara dålig och inte kunna utföra något, så är de självklart att resultatet inte blir desamma som om man hade haft en motsatt inställning. Men, kan verkligen dehär vara så psykiskt, jag vill ju känna, vill förstå vad jag tänker, om jag ens tänker. Jag är tom, och de känns som någon trycker på ON och OFF-knappar som finns någonstans i min kropp.

Tack för mig.
//Lo

Julklappstips kanske?

http://www.happysocks.com/se/

rolig hemsida. strumpor blir man glad av!
det blir iallafall en tjej som kallar sig lo.


True

Titta på denna, det är de värt.



Livin' for today

Uppe med tuppen, i hopp om att skapa rutin på min underbara vardag. Jag har ätit gröt, är väldigt belåten men samtidigt väldigt trött, dum som la mig sent. Men som sagt - "även solen har fläckar"

Sitter här och lyssnar på Imagine med Jack Johnson och bredvid mig har jag tänt ett ljus som förtillfället lyser upp hela mig. Jag är stark, det vet jag, och idag är Alice hemma, de gör mig ännu starkare.

Matschema för dagen:
Frukost - 08:30
Mellanmål - 10:30
Lunch -12:00
Mellanmål - 15:00
Litet extra mellanmål innan träning - 18:30
Middag - 22:00


För visst skulle de bli en bra vecka, eller hur?
Snakkes

//Lo

Name



I want this feeling to go away

Inget jobb (inget liv) = Inga rutiner

Jag blir nog galen snart. Det finns inga rutiner i mitt liv just nu, allt är en enda röra alltihop. Jag äter inte bra, vilken jag om någon behöver tänka på annars skiter sig de mesta, jag vill inte falla tillbaka. Vikarie-jobbet ringer eller smsar inte, får väll se i veckan hur de blir, får hoppas på de bästa. Jag sover två gånger per dag, lönar sig i sena nätter och mycke funderingar kring allt mellan himmel och jord, känns inte sådär jätte glatt.



Det är mycket just nu att smälta för min stackars själ. Jag behöver springa jorden runt. Så därför hade jag tänkt ta mig en prommenad nu. Spinning kommer att finnas med på schemat på tisdag, det känns mycket bra, svettas ur all skit och rensa huvudet för 55 minuter.

Snakkes
//Lo

-

jag vill sova. jag har ont. jag lever förtillfället i musiken. jag har ont. jag andas inte. jag vill utomlands. jag vill bli kramad. jag vill få kärlek. jag vill inte springa. jag vill sitta still. jag är louise. jag tycker om jack johnson. jag kan klara av allt. jag är kreativ. jag vill sova. jag har ont. jag lever förtillfället i musiken. jag har ont. jag andas inte. jag vill utomlands. jag vill bli kramad. jag vill få kärlek. jag vill inte springa. jag vill sitta still. jag är louise. jag tycker om jack johnson. jag kan klara av allt. jag är kreativ. jag vill sova. jag har ont. jag lever förtillfället i musiken. jag har ont. jag andas inte. jag vill utomlands. jag vill bli kramad. jag vill få kärlek. jag vill inte springa. jag vill sitta still. jag är louise. jag tycker om jack johnson. jag kan klara av allt. jag är kreativ. jag vill sova. jag har ont. jag lever förtillfället i musiken. jag har ont. jag andas inte. jag vill utomlands. krama mig


-

världen är allt bra sjuk ibland

Dans feat. Arkitektur "Weightless"

I denna video ser vi Tuva Lundkvist och Malin Statting (som förövrigt är min föredetta danslärare) undersöka rummet fyllt av gravitation. Videon har visats i "konstboxen" på Odenplans tunnelbaneperrong - jag är inte alls säker men jag tror det är för ungefär 2 år sedan.

Jag tycker den e asball! Ta en titt.


//Lo

Jag älskar mig själv! Och så är de med det.





Ooouyäää!

Morgonen har jag nu snällt släppt in i mitt hus. Jag är precis färdig duschad och känner att idag kommer bli en bra och snygg dag.
Jag ska strax iväg och fota en lägenhet, för att sen åka vidare till älvsjömässan, "sacomässan". Jag och storebroren min har ett fint schema vi tänkt följa idag. Vi ska försöka vara där redan vid 10:00.

Förresten var det mycket länge sedan jag gick upp såhär tidigt?!


Dagens låt: Uptown - Prince
//Lo

Let me hold you

2 Ägg
Banan-Avocado Smoothie


Och nu vill jag ha hela världen. Jag vill ha allt.
//Lussan


Din egen vei

Vad hände med att jag skulle jobba? Jag måste ju jobba.
De dagar jag sagt att jag kan har dem inte ringt. De dagar jag inte sagt något har de ringt och skickat sms hej vilt. Va? Jag måste ju ha money och detta förbannade samtal! Har ju legat hela morgonen och kollat på mobilen var och varannan minut, ska vi kalla de bra sömn? Lugn sömn.

Nu har jag precis ätit upp de jag ätit, ibland händer de också. Tjockpankaka! och kaffe, mmmmmmm. Min dag fortsätter med musiklyssnande, en dusch, läsa lite bok, sen träffa fantastiska Alexander. Ingen träning ikväll, vilket är jätteskönt, för jag  har träningsvärk i vaderna, låren, rumpan och ryggen, plus att jag har blåsor under båda stortårna så raska steg är inte någon jag föredrar förtillfället.

http://svtplay.se/v/1792541/lilla_melodifestivalen/mgp_nordic_2009
Där har ni MGP Nordic. Om ni har tid, titta på hela, faktiskt - jättebra artister iår. 
Mina favoriter är Ulrik och Jørgen!

Hejsålänge!
//Lo 


-

hon kallar sig för det namn hon bär på
de namn hon släpar på som ett tungt smycke
omfamnar jag henne brinner hon
kysser jag henne smälter hon
det jag har kvar är de pulserande minne


du skakar på huvudet och tror att dina tårar ska försvinna
du pressar dina fötter hårt mot vägen du går på
skrattar okontrollerat och söker efter färger


jag kan känna din puls
blodet springer snabbare än dig
andetag förvandlas till tyngd
till en skimrande klump som växer
jag vill skapa kärlek av de matrial du är gjort av
jag vill älska dig
jag kan inte


RSS 2.0