Do do do your dirty words come out to play, when you are hurt?



Nummer 3 Självkänsla

4. Din identitet

Dethär handlar också om att lyssna på sin vilja, att vara ärlig mot sig själv med andra ord. Fråga dig själv, vad är jag för människa? vad gör jag för att vara den jag är? Acceptera det du gör och att du faktiskt är den du är.

5. Ta över makten
(över dig själv)
Att tolka vad andra känner, vad andra tänker är vi människor jätteduktiga på. Att redan anta vad folk tror om en eller känner för känsla. Så, nu, ska du ta kommandot och vända på alltihop istället. Använd tankar som ger dig energi och som du mår bra av istället för tankar som tar ifrån din energi och får dig att må dåligt. Istället för att tänka "nu tittade hon på min näsa, hon tycker säkert att den är stor och ful" så tänk = "hon tittade på min näsa, vi båda har en varsin näsa, kul grej, vart var vi?". Det kanske låter larvigt men det är ju precis såhär vi måste och ska göra. För hur vet vi vad hon/han tänker? eller känner? Vi vet ingenting, varför då lägga så mycket energi och tankar på det. Tänk positiva tankar, om dig och om andra så ska du se att du kommer må mycket bättre!

6. Loggbok
En loggbok är som en slags dagbok. Fast i en dagbok, där skriver du om allt från himmel till jord och kanske helst om något kärleksproblem eller någon som du irriterar dig på och liknande.
Den här boken, loggboken, ska du få äran att skriva ner allt bra som händer i ditt liv. Som t.ex. Något jag lärt mig idag. Någont jag gjort bra. En eller flera situationer jag kännt att jag mått bra i. Intressanta/bra ögonblick. Tacksamhet osv.

7-9 kommer...

Jag tror det regnar, det är iallafall mörkt, skönt

Ska ut och rensa skallen en stund, ta en promenad med mamma efter allt firande med mat och tårta.. Strax tillbaka, då fortsätter jag med självkänsla-babblet!

Lo


Nummer 2 Självkänsla

För att stärka din självkänsla behövs det planering och mål, en vilja om att våga öppna ögonen och se sig själv. Jag kommer nu att skriva punkter på vad som behövs göras för att lära känna sig själv och tillslut acceptera den man faktiskt är. Det finns bara en av dig, och det är du. Det skulle aldrig kunna komma någon och vara en bättre "du", så ta vara på den du är, du har bara dig själv att ta hand om.


1. Upprepa/intala
Skriv ner på ett papper, egenskaper du har (bara bra egenskaper) och det du kanske vill ändra på eller vill uppskatta mer än vad du redan gör.
T.ex. Jag är smart, Jag har fint hår, Jag är bra, Jag ska leva i nuet, Jag ska inte oroa mig för vad omgivningen ska tycka om mig. Och rabla denna lilla bön framför spegeln morgon och kväll, så lovar jag att din kropp snart kommer att förstå vad som egentligen är rätt, dvs. att du är bra precis som du är.
Detta är precis som reklam har jag kommit underfund med. Du ser tiotals (om inte fler) bilder om dagen med reklam för t.ex. viktminskning och kläder. Det är ju inte konstigt att vi människor går runt och tror att vi måste gå ner i vikt och köpa kläder, för det är det som våra ögon ser och därför intalar vi oss det. Försök radera bort det du inte vill se och lägg energi på dig och att må bra istället. Din reklam från och med nu är att stå framför spegeln två gånger om dagen, titta dig i ögonen och säga sanningen till dig själv.

2. Värdesätta nytt
Vi människor är experter på att värdera lågt om oss själva, vi jämför oss med andra helt enkelt. Det är normalt, men nu är det slut med det och vi ska må bra, och ta vara på det vi faktiskt har det stund vi lever på jorden.
Något vi alla värderar starkt är när vi ska prestera, säga vår åsikt eller genomföra något vi vill. Vi ser ofta tillbaka på det och tycker att vi betett oss dåligt eller bara inte presterar tillräckligt bra. Istället för att värdera resultatet, så ska du nu börjar värdera annat som har så stor roll i vårt presterande, inte bara resultatet.
T.ex. Vilka av mina goda egenskaper använde jag genom mitt framförande. Det kan ha varit att jag visade ärlighet, mod och förstående.

3. Respektera din vilja/känsla
Det du vill och det du känner är det viktiga för att du ska må bra. Lyssna till ditt inre, vad vill jag egentligen? mår jag så bra som jag skulle kunna göra? eller kan jag förändra eller förbättra någon? Allt dethär är upp till dig, ditt ansvar att uppnå välmående.
Så acceptera vad du vill och gör det du känner för att göra. Lyssna till ditt hjärta, du har bara ett, och det är ditt.

4-6 kommer...


Nummer 1 Självkänsla

Jag ska fatta mig enkelt och okomplicerat. Jag kommer börja med att tala om för dig vad självkänsla egentligen är, sen kommer jag att be dig utföra några övningar för att stärka din självkänsla. Jag kommer helt enkelt, kort och gott, stegvis att gå igenom exakt hur du ska gå till väga för att finna det du söker. Din självkänsla, din lycka!

Självkänsla,
vad är det?
Självkänsla är den insikt man har om sig själv som individ. Man kan kalla det “det inifrånstyrda”, det som handlar om hur vi värderar våra känslor, våra åsikter, oss själva helt enkelt. Något att kalla “det utifrånstyrda” är självförtroendet, det påverkas av hur vi möts av vår omgivning, genom att få beröm och kritik. Här är det viktigt att inte blanda ihop dessa, vilket är väldigt lätt. En klassisk anledning till låg självkänsla är att man känner att man inte duger, inte är tillräckligt duktig eller tillräckligt vacker. Bara så enkelt så har man plötsligt tappat självkänslan (den som ska styra inifrån en själv) och vi är nu ute och svajar utan att tro på oss själva.
Självkänsla handlar om att ständigt tro på sig själv och inte låtas påverkas av vad andra säger och gör, att värdesätta sig själv och lita på sin egen vilja och sin egen känsla.

Fråga dig själv: Oroar jag mig i onödan för vad andra ska tycka om mig? Lever jag nu nuet? Vilka vänner väljer jag att umgås med, och varför? Är jag tillsammans med den kille/tjej som är bra för mig? Lyssnar jag på vad jag vill? Lyssnar jag på vad jag känner? Behöver jag någon förändring?




Tickticktick

Klockan är mycket, och jag tänkte faktiskt bara tala om att imorgon så kommer jag att skriva om självkänsla, vad det egentligen betyder och hur du med låg självkänsla kan arbeta upp den. Mycket viktigt ämne. Det ser jag fram emot.
Väckarklockan står på 09:30, dags att lägga sig i sängen.
Godnatt


Jordbær


Beautyqueen

Färdig med dagens sysslor. Stan, Middag och Idol (blev inte träning, synd), det blir spinning imorgon istället, 11:30. De köptes present till en viss bror och en viss faster som fyller år imorgon, en kjol och en jacka (till mig), och nagellack i fyra färger.
Sitter här. Jag lyssnar på "Svennebanan" och jag diggar verkligen refrängen, den e schysst, förstår inte vad som är så dåligt med den? De flesta säger att "den suger" och såfort den slås på så är det bara "åååååhnej! inte denhäääär!" Jaja, nu slog de om till en norsk låt "Solbriller på", sök på youtube vetja!

Yogurtglass från YogurtShopen i Gallerian


Jackan (syns inte så bra, i know) och Kjolen


Middagen, Omelett m. Kantareller och rödlök (salt,peppar)


Nagellack, vit - skimmrande gul - pärlrosa - orange



haha!

Hej Louise!
Tack för att du gjorde vårat test. Nedan kan du se ditt resultat

Namn: Louise
Ålder: 18
Uppskattad ålder : 26.3
// Vuxenpoäng.com

13:44

Goddagens allesammans!
Jag har ändrat design på bloggen som ni förhoppningsvis ser, haha. Ville först ha allting helt svart.. men insåg snabbt att det är en färg jag alltid väljer framför alla andra fina färger som aldrig får något värde av mig. Så nu, välkommen gröna färg, hoppas du kommer att trivas.

- Tanke nr1: Staden med mamman idag, vid 5 tiden, handla lite och sedan kanske glida förbi Nautilus Elite eftersom vi väl är i stan. Får se hur mycket klockan blir, jag vill iaf gå på spinningpasset..

- Tanke nr2: Nytt liv. Nya möjligheter. Jag förtjänar att må bäst, det vet jag om. Det är mitt eget ansvar att uppfylla mina viljor och visa mina känslor så att jag mår bra och kan uppnå lycka.

Ha en bra dag!
Dagens stjärna går till: Elin


Ja! Mellanmål




- Naturell Yogurt
- Hemmagjord Müsli (supergod, kommer recept på den en annan dag)
- Jordgubbar

Smaklig måltid!


486239121




trött, jag vill inte sova.
ska tända ljus, och läsa en bok.
godnatt för andra gången
varm kram


Tack




Stockholmsvädret just nu: 13 grader, svart natt
Vi glömmer aldrig, vi minns förevigt.
Jag ska sova nu. Godnatt


Dogwalk


Vad händer? Modellerna på catwalken ramlar snart ihop. Med noll glädje, styrka eller mod marcherar dem ut på catwalken, fram och tillbaka fram och tillbaka. Hur orkar dem? 
Vad jag har hört/läst, så när dem blir "för smala" enligt de som "bestämmer" får dem inte längre vara med på catwalken. Dem pressar dem alltså så hårt och förbjuder dem att äta vissa saker (i princip allt) och sedan när dem nått målet dem vart tvungna att nå blir dem kickade. Dem blir kickade precis då dem mår som sämst, lämnade.
Jag önskar jag var deras fågelmamma, då hade jag gett dem mycket mask.

Allting inom modellvärlden verkar vara så otroligt sjukt och omänskligt. Jag vet ingenting, aldrig varit där, det är bara de jag ser och hör, och då kan jag bara tänka mig vad som finns där bakom, allt de dolda.
Vackra människor. Jag önskar vi någondag får vara precis som vi är och att ingen ska bedöma vårt utseende, vad vi säger eller vad vi gör.



pUss // Lo


!


Mellanmålstime
1 liten kesoburk (250 g)
3 msk dinkelmjöl
2 ägg

* Mixa ihop dessa med en stavmixer (blir lättare att hantera då, men går också att blanda vanligt) och stek i smör på medelstark värme.
Servera med osockrade hallon eller rivna äpplen m. kanel. Man får improvisera här!


//Lo


!


Morrnmorrn!
Fick sova ut, skönt. Eller fick och fick, jag stängde av alarmet på mobilen som stod på 10:00 och somnade om snabbt igen, och vaknade halv 1, vilket höjdare haha.

Så nu har jag klunkat i mig frukosten och ska inte göra någonting nu. Får se om jag åker in till stan, har faktiskt så mycket som 300:- yes! Det är ju rea, så man borde nog få nånting iallafall.

Jag tror jag är galen. För jag blir lugn när jag köpt något, som en drog, låter ju bara larvigt. Kan åka in till stan, och tanken är inte alls att köpa något. Men så går jag in i en affär, och så börjar suget av att "bara ha" något komma fram, och då är jag fast. Då kan jag inte gå ut från affären utan att ha köpt något, speciellt om jag ser något som är bra och hyfsat billigt. Jaja, vilka problem man kan ha va. I-LANDs problem, här är jag.

Här har ni recept & bild på min goda frukost:
- 1 liten banan (mogen)
- 1 liten avocado (mogen)
- 2 1/2 dl havremjölk

- (Om man vill kan man lägga till linfrön)

* Bara att mixa allt till en fin grön smet, färdigt!
Bra att också äta en macka, ett ägg eller yogurt med ev. nötter eller bär till denna underbara smoothie. Så håller du dig längre och får i dig det du behöver. Du slipper också bli sådär jobbigt hungrig som man lätt blir efter frukost.



//Lo


896382


Gokväll på er!
Ikväll har jag .. inte gjort så mycket. Tränat, ätit middag (självfallet), åkt in till stan med hopp om att få träffa en vän. Med inte blev de så inte, det blev istället en kort visit på perrongen och sen hem igen.


Sitter här i mörkret, med tända ljus och musik vid min sida. Idag har väll varit en hyffsat bra dag, mycket gjort. Jobbat, lagat middagen till hela familjen (väldigt ovanligt) och tränat. Känns bra.
En grej, en mycket viktig grej. Disneymusik är, magiskt. Haha låter verkligen klyshigt, men den är ju det? Vacker och med fina budskap, som medicin? Faktiskt, jättebra om man är på dåligt humör eller är ledsen. Hakuna Matata, Circle of life (en värld full av liv), The bare necessities (var nöjd med allt som livet ger), Strangers like me (sånna som jag), Colors of the wind (färger av en vind) m.m.

Trött är jag, det kan jag inte säga att jag inte är. Har nog slått rekord idag. Jag har nog gäspat, kanske... 30 ggr? de känns lite väl mycket. Sov rätt dåligt inatt. Ja, och nu är klockan 01:00.


Godnatt
Varma långa kramar
//Lo


you need me


Hej!
Har ingenting att säga. Här har ni en bild, varsågoda.





Äppelskrutt


Hej alla vackra människor!
Jag mår bra. Hur mår du?

Jag måste bara börja med "She's Not Me - Madonna", lyssna på den, den e bäst. Jag lyssnar så mycket på den att jag egentligen tröttnat, om jag ska vara ärlig. Har den också när jag undervisar haha, så det blir lite tjatigt, MEN Madonna fungerar jämt, vilket humör man än är på.

Ja, tillbaka till, mig.
Igår satt jag uppe till kl 03:00. Jag som hade bestämt att lägga mig tidigt, runt 10-11. Men så blev det ju inte. Jag satt istället hela natten och kollade tips om kost och motion, recept på protein-vitaminrika måltider man lätt kan slänga ihop innan träning/efter träning. Mellanmål etc.
Hittade en "hälsoblogg" där en kvinna skriver om allt från himmel till jord, inom träning och kost.
Anna Nystedt: www.blogg.piggelina.se - Där har ni henne! Fantastisk människa.



Ha en bäst dag!
Puss


Varsågod, Nick Pitera



godnatt. // Lo


leva kan vara bra att göra, bara att sätta igång


Grönsaker

Aubergine
Avokado
Bambuskott
Broccoli
Brysselkål
Endivesallad
Gräslök
Grönkål
Gurka
Haricots verts
Jams
Jordärtskockor
Kronärtskockor
Kål; röd, vit, grön
Kålrabbi
Lök
Mangold
Morötter
Oliver
Paprika
Persilja
Potatis
Purjolök
Rödbetor
Sallad, alla sorter
Selleri
Sparris
Spenat
Squash
Svartrot
Sötpotatis
Tomater
Vattenkrasse
Vitkål
Vitlök

Fågel och ägg

Anka
Kalkon
Kyckling
Vildfågel
Ägg

Fisk/Skaldjur

Alaska pollock
Havslax
Hoki
Hälleflundra
Kattfisk
Kolja
Makrill
Marulk
Rödspätta
Sej
Sill
Skaldjur - alla
Sjötunga
Tonfisk
Torsk

Kött

Lamm
Vilt

Veg. Proteinkällor

Tempeh
Tofu
Quorn
Sojaprotein

Vatten och drycker

Källvatten
Mineralvatten
Smaksatt vatten
Örtthe
Amé-drycker
Färskpressade juicer
Grönt the

Bröd

Surdegsbröd
Fullkornsbröd
Groddat bröd
Majs-sprödbröd
Ryvita
Pumpernickelbröd
Riskakor
Saltå kvarns bröd
Labans bröd (dinkelbröd)

Fett till bröd

Bregott
Smör blandad med olivolja
Sesampasta
Mandelsmör

Oljor

Kokosolja, ohärdad (stekning)
Linfröolja kallpressad
Mandelolja
Olivolja stekning/sallad
Pumpakärnolja
Rapsolja  kallpressad
(stekning)
Sesamolja kallpressad
(stekning)
Valnötsolja

Mejerivaror

A-fil
Fårost
Färskost
Getost
Gräddfil
Hälsofil
Kesella
Keso
Smör
Yougurt, naturell

Vegetabilisk mjölk

Havremjölk
Havreyougurt
Kokosmjölk
Mandelmjölk
Rismjölk
Sojamjölk, yougurt
Sojaost

Nötter och frön

Amaranth
Cashewnötter
Jordnötter (naturella)
Linfrön
Mandel
Pecannötter
Pinjenötter
Pumpakärnor
Quinoa
Sesamfrön
Solrosfrön
Valnötter

Alger

Dulse
Hiziki
Kombu
Misosoppa
Nori
Wakame

Sädesprodukter
/Baljväxter

Basmatiris
Bovete
Bönor alla slag
Havregryn
Hirs
Kikärtor
Korn
Linser; gröna, röda, bruna
Mungbönor
Musli osötad
Nudlar, ris-
Pasta, dinkel-, fullkorns-, bovete-, majs-, ris-
Polenta
Råris
Ärtor; gula, gröna

Frukt och bär

Ananas
Apelsiner
Aprikoser
Bananer
Björnbär
Blåbär
Fikon
Grapefrukt
Hallon
Jordgubbar
Körsbär
Mandariner
Melon, honungs-, vatten
Nektariner
Papaya
Persikor
Plommon
Päron
Vinbär
Vindruvor
Äpple

Sötningsmedel

Honung
Lönnsirap
Malt
Stevia

Övrigt

Citron/limekoncentrat
Hälsogodis mörk choklad
Frukt och grönsaksbarer
Kryddor
Miso
Tamari – sojasås
Balsamvinäger


I värsta fall……
Konserverad mat

Bambuskott
Barnmat ( ekologisk)
Bönor
Hummus
Hästkastanj
Kronärtskocka
Makrill
Mjölksyrade grönsaker
Mungböngrodddar
Oliver
Rödbetor
Sardiner
Sparris
Tomatsås/kross
Tonfisk i vatten
Vattenkastanj
Vindolmar

Från frysdisken

Fisk, kyckling, skaldjur
Kryddor och örter
Osockrade bär
Wokgrönsaker


krax sa kråkan, och somnade


Godkväll. Godmorgon.
Här sitter jag, lyssnar på ett musikklipp Theodor skickade till mig. Hyffsat bra. Msn är igång också. Så med andra ord har jag inte sådär hurra-kul, men klockan är ju iofs 01:00, såg jag nu. Tjoho.

Livet ser bra ut, om någon undrade, för jag undrade just. Fina dagar.
Och här bjuder jag på ett klipp, lite sådär läskigt, kan man tycka, men jag tycker det är väldigt .. "underligt vackert" skulle jag nog kalla de. Varsågoda




RSS 2.0