Valborg



Dagen firar mösspåtagning, antons födelsedag och att jag hade träning 20:30-22:00, och sist men aldrig minst Per Gessle! En applåd ger vi denna man.



God natt, en torsdag väntar på mig.

föreställning v. 19



image33

"Jag ger dig natt"

När: 5,6,7,8 och 9 Maj
Var: Södra Latins Gymnasium

Modern dansföreställning som sätts upp av oss strålande människor:
Tuva, Cissi, Anton, Louise, Elin, Mercedes och Jonna.


2 in 1



jag vill ge dig en dikt, och säga med mild röst godnatt till er andra.


du ger dig tid, glöd och viskning

kasta och spara finns i din rikning

under block och sladdar dit når hon ej

flygande grenar de dränker dig

fastspänd under taggar som skär

det går hål och hennes väska du fortfarande bär



Lördags moln



Hejsan alla morgon pigga!

Klockan är nu 08:35 och jag ska snart dra iväg för att jobba på Maximteatern. Solen tittar fram lite ibland, tillexempel nu, men den försvinner snabbt. Är det inte typiskt, att när man är inne och arbetar från 9 till 18 i en vecka så ska det vara strålande väder, för mig känns det iaf typiskt. Ni har säkert hunnit fått färg och lite fräknar på köpet, sköööönt för er.

Idag ska jag jobba från 09:45 - 21:00 så det blir en heldag. Ska bli skönt att få jobba lite, veta att man gör något bra och får pengar fört. Imorgon är det heldag också, men med träning, 4 lektioner på raken.
Nu måste jag kila, hejohå ha en fin dag oavsett sol eller ej!

image31


Vilket väder vi har!





skadar aldrig med lite glädjeskutt!
"
dä ä dä som ä bra"


bjussar på en dikt*



ji kan vi kalla denne

förstör förför henne

vit som bladet

svart som den blick

som droppar av trick
ger jag dig allt
du sa det var för kallt

morgonskuggan målar av
dig och mig
  är det ok?


Denna vackra



image28

Louie & Lisa
Godnatt


Produktionsvecka



Håll i hatten!
- för här har ni ett nytt, spännande, exklusivt och innehållsrikt blogginlägg.

Det är måndag och jag ler, dagen har varit perfekt, nemas problemas.
Morgonen började med ljusmöte, den fortsatte raskt med uppvärmning sedan rast en kvart. En kvart, det är den rasten vi fått idag. Mellan 09:00 - 17:00 har vi repat konstant, inför föreställningen "Jag ger dig natt", spännande va.

Jag tog mig en titt i aulan strax efter 5, kalabalik! Barn-Flickor-Tjejer dansade, eller jag vet inte om jag ska kalla det dans. Det jag ville komma fram till var att ni missade något, synd för er.

Nu ska jag ut och jogga/power-walka, de visar sig, de löser sig.
Men innan det, ska ni få ta del av mina tankar: 

Jag kommer och se ner på dig
Sen när du ligger under, dummer
Stunden efter det gått är plågsam
Då kan, då kan du rulla av långsamt och göra det bekvämt
För det här är ingen porrfilm
Ta mina byxor du behöver inget korvskinn
Eller string, för det slösar vår dyra tid
Det här är nålen i min symaskin

Ta det lugnt nu gumman jag vill va med dig
Jag vill se dig som Gud skapade dig
Du måste tro på dig själv idag
För jag tänker inte dyka upp i dörren med en ros mellan tänderna
För jag är ingen kos-kille
Måste vi låtsas det
Os-oskar é ingen riktig karl, besviken?
Visst vi kan åka hem men ja sitter bak


Hej då
Du är fin


Come to mama



hela kvällen igår var som en film, sjukt.
nu ska louise på bio, pussHEJ


Stay



Godmorgon alla glada!

En bra start på dagen kan jag verkligen kalla starten jag har haft idag. Gick upp 08:00 och joggade en timme ungefär, kom hem och åt en jätte god frukost som pappa hade fixat.
Vädret är kanon idag igen, och det får mig att vara lyckligare än någonsin.

Jag sitter nu i mitt nystädade rum och lyssnar på "Sara Bareilles - Love Song".

Jag vill inte ändra på någonting.
Vi hörs senare


The day


image25

Äntligen Fredag



Halopp!

Åh vilken dag vi har haft, inte sant? Mår så bra just nu, man känner ju tillochmed i fötterna hur man växer av solen. Bröstkorgen fylls av energi och jag ler, skrattar och är mig själv, är inte de det underbaraste!

Jag träffade John klockan 1, vi tog oss en runda på söder, satte oss på ett berg och tittade ut över Stockholm. Vi insåg hur vackert Stockholm är, hur man bara kan sitta och njuta av varje liten sekund när solen lyser, FAN va bra jag mår.
Sedan skulle John åka till jobbet så jag tog farväl av honom och åkte till götgatan för att träffa Joel och Victor, vi hann bara gå en pyttebit sen var Joel tvungen att åka vidare.

Nu sitter jag här, tittar på mina grymt snygga kläder som jag ska ha imorgon, som jag har lånat av Emma och Emma. Ska på studenskiva imorgon, med den berömda skönheten Jonna. Alla på skivan har fått olika teman, jag och Jonna fick Moulin Rouge, jag säger bara naaaaajs hurrni.

Nu ska jag städa mitt rum, det är kaos. puzz a la guzz

Min idol




Gun-louise forever



Gomorron.

Dagen igår, onsdagen, var helt galen, full rulle hela tiden, jag andas ut just nu. Nej men jag var faktiskt jätte duktig på alla lektioner jag hade, dessa 4 lektioner - matte, engelska, balett och modernt (föreställningsarbete för tillfället) så jag är mätt och belåten. Jag var också på Cullbergbaletten och den var fantastisk måste jag säga er, gå och se den.

Ska ta en dusch strax, keka frukost, kirra lite biffar sen blir det att åka iväg till skolan. Mitt schema idag, torsdag, ser ut som sådan:
svenzka - 09:50 - 10:40
teater - 14:30 - 17:00

det var väll kul å höra. ha en bra dag alla vackra som ovackra

*





natt


aO


image24

Oh baby






Jag har tappat nycklarna hem till familjen jag är barnflicka hos, jag har viktiga saker att göra men jag skjuter upp allt hela tiden, jag har finnar, jag är bedövad i halva kroppen, jag snorar, jag skiter i att svara på sms, jag har inte dragit upp mina persienner, jag har byxor som åker ner och sitter hårt i magen, jag fryser.

det är tillochmed slut på nässpray? hur tror ni det känns?


I love it



Hej, louise här.
Idag har varit en dag med många intryck, från bakverk till konst.
Dagen börjar med att jag vaknar, kommer på att mobilen varit på ljudlös hele natten, så jag checkar mobilen. Ser att jag fått ett sms, en dikt, en oerhört berörande dikt.
Dikten lyder på detta vis:


hon sov ej, tankarna knarkar nu
drömmer om vit strand, dyker upp i hennes gröt
mörk espresso, gömmer sig i svart tomrum
om hon bara visste, receptet iväg.


Dagen fortsätter med att jag äter frukost med mamman min, massa gott. Sedan forstätter sagan med att vi bakar, och åker in mot staden, till söder, som glöder, uuuuuuuw. Checkar léget där, handlar lite, käkar lite. Vi hamnade efter några timmar på kulturhuset där vi fastnade med ögonen i konstutställningarna:

Boys are us
 - Maria Friberg
White Sea Black Sea - Jens Olof Lasthein
Fröken livrädd på Sergels torg - Joanna Rubin Drangers

     
     

arå, hejdå

Parfume



image8
Kvällens film: Parfume
Genre: Thriller

Filmen handlar om en pojke som växer upp utan mor, utan far, utan tal men med ett starkt luktsinne. Man får följa hans liv och hans stora förälskelse till kvinnors doft. Han inser en dag att han vill tillverka en parfym, som har den exakta lukten som kvinnan.



godnatt mamma, godnatt pappa

Naprapater och Thaimat



image7

Det bidde ingen träff med Jonna, tråkigt nog, men det skedde annat istället. Jag mamma och Olle (min morbror) kilade över till morfars lägenhet och lämnade/hämtade lite grejjer. Sedan åkte jag och mamma vidare till Solna Centrum. Mamma handlade ett par skor och jag ett par shorts att ha till sommaren, inge fel att börja i tid tycker jag. Fika dök såklart upp också, som vanligt (bilden är tagen på fiket).

Nu sitter jag här, men en nerv urhoppad i axeln, någon som kan blåsa? snälla, vad som helst, massera pussa, slå är faktiskt också skönt? Nej men faktiskt, detta är inte bra, ska gå till min naprapat med detta, så får han fixa till det. Han gjorde nämligen mirakel i höst när min rygg knasade sig totalt. Tänk så bra att han fanns just då, och NU när jag blivit dissad av en utav mina egna nerver.
Nog om det.

Ikväll blir det thaimat här i stugan, mamma och jag har sprungit runt i affärer och letat/och funnit det vi ska ha i för att laga denna maträtt, denna klassiska thairätt såkallad "Pad Thai", bild kommer nog upp ikväll, så se till att vara vakna då.


Hejsålänge!

* The hunk


image6

Dessa toasts som ni ser på bilden gjorde jag när jag vaknade igen, gick nämligen och la mig efter att jag inte förstod vad jag gjorde uppe helt i onödan. Hursomhelst tillverkades dessa otroligt goda toasts då klockan slagit 11, och snäll var jag också! jag gav den ena till min lillebror philip, inte för att jag inte brukar vara snäll? men det kändes bra.

Något ni måste veta är att min lillebror är vacker, han har charm och humor. Han är 13 år, romantisk, spelar i BP, grym på guitarhero, tycker om sushi och har muskler som ni aldrig skådat (lite ironi på sista där, förlåt). Ni ska iaf få se bild på honom någon gång, kanske idag eller någon annan dag, det visar sig. Jag säger bara en sak:

- Håll i hatten småbruttor, här kommer han ni alltid väntat på!

Hot Chip - boy from school


Godmorgon! 
Klockan är nu 07:57 och jag förstår inte varför jag är vaken över huvudtaget. Jag har två lektioner idag, svenska och scenografi, men på dem har jag ingenting att göra så tänkte att jag skippar att gå till plugget denna fredag 11/4.

Det ser ju faktiskt ut som att denna dag kan bli strålande, något man kan hoppas på iaf. Önskar ibland att solen väcker en, sådär som på film, och sådär som kompisar eller mammaopappa kan va skitirriterade över - för att dem fick solen rakt i ögonen och rummet blev alldeles ljust! Tyst på er! Jag önskar fortfarande att det var så, oavsett om det är jobbigt eller irriterande, det skulle inte jag tycka, sådeså!

Senare idag tänkte jag åka in till stan, träffa Jonna. Vi kommer väll säkert (som vanligt) sätta oss någonstans, analysera och diskutera något djupt ämne eller någon bild vi sett/ser, det brukar bli så, kanske köper något gott också, det är vi bra på. Kommer nog att fota också, det ska jag se till att göra.



Denna låt, ska ni ta vara på, blunda och lyssna på,
höja volymen
på - så basen känns i bröstkorgen,
och veta att detta är min favoritlåt.


Se till att hålla tummarna hårt och hoppas på att vädret blir som vi vill nu!
gotbai // louielo

du lilja



image4


ge mig verklighet

något att tro på

dina läppars kött

och mitt blod för att så


vill eller kan

förstå eller vända bort

deras sånger är skapta

hos en annan sort


rör dig



för mig finns bara rum

rum som ger färg och intensivt stum

dåtid, framtid, fritid

i lila lakan

pågår mild strid

konstiga fingrar som rör sig

annorlunda tankar som får för sig

och förför mig

natten tittar på dig

blank, stillsam med ådror

pumpandes vid din sida

du vet aldrig
hur minnen kommer vrida


Citronpeppar löser alla problem, jag lovar



image2

Dagens lunch
:
* Räkor
* Bulgur
* Paprika
* Tomat
*
Morötter
* Avokado
* Kokosmjölk

Jajuste, detta är jag



524627-1
Fotograf: Johanna H.B

Hej alla glada, här var det livat!



Detta är mitt första inlägg, så här finns inget att klaga på, passa på att LE istället så lever du mycket mycket längre!
Här kommer ni att stöta på lite allt möjligt, dvs. videoklipp, bilder, dikter, spontana inlägg, och självklart (som alla andra bloggar) kommer ni få reda på vem jag är och vad jag gör.

Läs, läs inte, strunta it, kommentera eller kommentera inte, ni gör helt som ni vill.


Ha en bra dag allesammans!
/Louise

RSS 2.0