Nummer 4 Självkänsla

7. Lev i nuet

Jag citerar Mia Törnblom "Varför ska vi gå på samma begravning två gånger? Först innan katastrofen inträffar och sedan efteråt".
Det är ju precis det vi alla gör. Vi oroar oss för saker i förväg istället för att möta det som kommer när det väl kommer. Och ofta är ju inte allting så farligt som vi trott, eller hur? och det är just för att vi grubblar och förstorar småsaker. Att acceptera livet och sig själv precis som det är är något vi måste börja med, NU. Genom att se på saker med en positiv och klar blick kommer vi att möta livet med större kontroll. Vi kommer fortfarande möta livets motgångar, det är så livet är, men att hantera dessa är en bit vi hela tiden måste öva på. Att stärka självkänslan med andra ord.
Ta vara på dagen, se världen och alla vackra människor, och planera, så att du slipper känna dig stressad. Lev i nuet!

8. Drömmar

Våga drömma. Att drömma skadar ju faktiskt inte någon över huvudtaget. För att någonting ska ske måste vi först önska oss det vi vill, det vi vill ha eller kanske vill göra. Stora, små, verkliga, overkliga drömmar, det spelar ingen roll, drömma är något vi måste göra.
Skriv ner dina drömmar i en bok och dela gärna med dig av dina drömmar till din familj, dina vänner, och hör kanske var dem drömmer om. Drömma är fint, det öppnar upp vårt sinne och speciellt lär de oss att lyssna till oss själva, vad vi vill.
Och för guds skull! Tänk INTE på konsekvenser. Du är värd det bästa och det finns inga hinder på vad du kan få eller kan göra.

9. Sätt mål

Sista punkten, och det är att du ska sätta mål. Denna punkt innehåller tre punkter.
1. Nuläge
2. Önskat läge
3. Vägen dit
Dem här tre stegen man går igenom är väldigt enkla att följa och kommer få dig på en mer strukturerad bana i livet. Det ger dig ett större perspektiv på hur ditt lev ser ut och har möjlighet att se ut. Sen är det såhär, dina mål behöver inte, (precis som dina drömmar) vara verkliga eller stora. Det viktiga med dethär är att du ska ha en strävan efter något du tycker om, få en insikt om dig själv och vad just du vill och känner.
Skriv ner dina mål, enkelt och strukturerat, gör det inte komplicerat för dig i onödan.
Nummer 1, Nuläge - Här skriver du ner hur det ser ut där du befinner dig nu.
Nummer 2, Önskat läge - Målet. Det du vill uppnå.
Nummer 3, Vägen dit - Här beskriver du hur du ska ta dig tillväga och vad du kanske behöver ta hjälp av för att uppnå målet/målen du satt upp.
Glöm inte att du har en värld full av människor med erfarenheter av alla slag och från alla håll, så ta vara på det, ta hjälp av familj, vänner och dem du känner som kan vara till hjälp. Och framförallt, våga tro på din dröm och ditt mål.


LYCKA TILL!
// Louise

Kommentarer
Postat av: Lydia Tanga

God morgon, hoppas du får en trevlig dag =)

2009-10-01 @ 10:12:21
URL: http://lmcestlavie.blogg.se/
Postat av: lo

tack lydia! detsamma.

jag hoppas du läser det som faktiskt står i inlägget :)

2009-10-01 @ 10:23:42
URL: http://louielo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0